03. vše v jednom

12.08.2022 21:23

Najdete zde všechny dokumenty

Odkazy:

Sytý hladovému nevěří aneb SVČ a DDM v ohrožení

Letní tábor Jindřichovice /DDM Nové město pod Smrkem facebook

Michael Canov @canovmichael  · Politik facebook

Starosta Nového Boru se obává o budoucnost Liberecká drbna

Kroužek pro dítě? Maximálně jeden, hlásí střediska kvůli úřední novince Seznam zprávy

 

„Kromě toho, že nově nastavený systém je nespravedlivý, tak pro malá zařízení je zničující. Změna je přitom velmi jednoduchá. Jde jen o vyhlášku, kterou může ministr školství otočením prstu zrušit nebo minimálně o rok odložit účinnost, aby se hledal kompromis,“ říká Canov.

„Změna pro střediska volného času jde ale přesně opačným směrem, kdy MŠMT říká, že kvalita ani obsah vzdělávání ho nezajímá, množství pedagogické práce je podobně nezajímavé. Jediným kritériem pro financování je počet dětí a to jen ve zlomku činnosti, kterou v současném systému SVČ vykonávají,“ shrnul to ředitel brněnského střediska volného času Lužánky Jan Ondroušek.

Vyhláška, která likviduje malé organizace a lidi, je špatná. No není to doslova šílené?

—————

zpět


 

Jitka Babcová
DDM v Novém Městě pod Smrkem vyplňovalo po více než 40 let volné chvíle velikému počtu místních dětí i dospělých. Já osobně jsem ho navštěvovala 10 let. Předtím moje matka, nyní má dcera. Vyhláška je pro toto naše zařízení prakticky likvidační. Kdo ví, jak to v příhraničí chodí, ten se nemůže divit, že s tímto krokem absolutně nesouhlasíme. Dojíždíme za prací, vzděláním, kulturou, službami. Kriminalita, finanční problémy, nízká vzdělanost a zároveň vysoká nezaměstnanost a další problémy sociálně slabých oblastí, to tu máme na denním pořádku. Je pro nás nesmírně důležité, aby byly volnočasové aktivity zachovány a aby naše děti měly možnost důstojného dospívání.
 
Jitka Babcová Dobrý den. Nevzdáváme to, bojujeme o změnu likvidační vyhlášky i nadále.
 
Hanka Zemanová
Michael Canov Pane Senátore, toto je opravdu důležitý boj a já vám v něm držím palce. V pohraničí žiju celý život a volnočasové aktivity jsou pro zdejší děti opravdu důležité... Jenže z Prahy je sem daleko, zatím mě nikdy nevyslechl ani jeden poslanec, co sem přijel. Nikdo nechce vidět místní obrovský sociální problém, ale klacky pod nohy někdo těm statečným aktivním hází v jednom kuse. Viz tohle, rušení Policejních oddělení, Stavebních úřadů atd...
 
Martin Aschenbrenner
Na MŠMT už asi neví vůbec nikdo, která bije. Totálně neschopná svoloč. Radši ať nic nedělají!
 
Marie Masáková
Proč mají být děti doma zavřené a hrát počítačové hry či se flákat bez cíle po sídlištích, když mohou smysluplně využít volný čas? Proč mám pocit, že se jedná o záměr. Pokud tato šaskárna vyjde v platnost, tak jediné řešení, jak ponechat dětem kroužky a zaměstnancům úvazky, je ta, že se organizace domluví a nadlimitní úvazek nabídnou v organizaci, kde mají úvazků málo a zaměstnanec přejde a bude vyplácen jinou organizací, než ve které je s dětmi na kroužku. Bude tam vysílán na služební cestu případně si budou přefakturovávat služby.
 
Blboun Nejapný
Marie Masáková Odpovím hned na první otázku: Hlupákům se lépe vládne. A asi proto jde školství dolů a dolů. Právně náš senátor Michael Canov o tom ví své. Inkluze a pod.
 
Jitka Babcová
Michael Canov Dobrý den, mockrát děkujeme za pomoc.
 
 
Může jít o obrázek 6 lidem , dítěti a text that says 'ING Marek Výborny @MarekVyborny 7h Tohle je nepochopitelné. Upozorñoval jsem na ohroženi nabídky kroužkủ pro dẽti už min. Plagu, potom žádal úpravu vyhlášky min. Gazdika stejnš si MŠMT nedalo ríct. Po COVIDu bychom pravé temto aktivitám déti mẽli dát seznamzpravy.cz/clanek/domaci.. prostrednictvím @SeznamZpravy seznamzpravy.cz Kroužek pro díté? Maximálnẽ jeden, hlásí strediska kvuli úrední novinc... Novy systém financování stredisek volného času povede podle kritiku až k zániku tech nejmenších. Jinde hrozí, že budou uprednostžovat dẽ... 10'